Rezonans terapileri, insanın enerjetik doğasına çok ince-küçük frekans dokunuşları ile müdahale etmeye çalışır. Klasik biorezonans (başka deyişle QUiTT yardımı ile yapılan terapiler), maddelerin çevresine yaydığı frekansları kullanır ve birbirinin ayna görüntüsü iki frekansın, birbirini yok edeceği bilgisinden yola çıkar. Yapılan QUiTT seansının amacı, bağımlılık yapan maddeye karşı vücutta bir "silkelenme" ve "temizlenme" hali yaratabilmektir. ONDAMED terapileri ise, maddeye özgü frekanslar değil de meridyenlere göre sistematize edilmiş tanımlı-ölçülebilen elektromanyetik atımlar kullanır ve "rezonans" yaratmaya, sistemde enerjetik değişiklikler yapmaya odaklanır.
Sigara bırakma konusunda yaptığımız terapilerin tek bir seansı çoğu zaman yeterlidir. İkinci seans, QUiTT ile yapılan destek seansı ya da ONDAMED ile yapılan seanslar, ancak sigara isteğinin devam ettiği ya da ruhsal durumun desteklenmesi gerektiği zamanlarda kullanılır.
İlk 48 saat önemli... İlk 48 saat, vücudun, yeni enerjetik duruma adaptasyonu için gerekli süredir ve kişinin, sigara isteğine karşı az ya da çok direnmesi gereken zamandır. Bu sırada şiddetli bir sigara isteğinin olması beklenmez ancak, yine de ilk 48 saat en riskli zaman dilimidir. 48 saat bitiminde sigara isteğinin artık sadece bazı zamanlarda ve sadece hafifçe gelmesi beklenir.
Destek seansı ne zaman önerilir? 48 saat geçtiği halde, sadece zaman zaman da olsa; baş etmekte zorlandığınız bir sigara içme isteği duyuyorsanız, size, destek seansı kesinlikle önerilir
Tek seanslık biorezonans terapi ile % 85, ikinci seans sonunda ise % 90’a varan başarı oranlarına ulaşılmıştır. Bu güncel birçok sigarayı bıraktırma metoduyla karşılaştırıldığında bu çok yüksek bir başarı oranıdır.